Lösenordshanteraren Drobox Passwords släpps i gratisversion – tillgänglig från april

dropbox passwords mobile 2021

Efter att populära lösenordshanteraren LastPass meddelade tunga inskränkningar på funktionaliteten i sin gratisversion så har konkurrenterna arbetat hårt med att erbjuda bättre alternativ.

Bland annat Dropbox som släppte lösenordshanteraren Passwords som mervärde till sina betalande prenumeranter. En lösenordshanterare som kommer att släppas i en begränsad gratisvariant.

Lästips: Dropbox Passwords – ny lösenordshanterare med zero-knowledge-kryptering

Dropbox Passwords introducerades under 2020 och bygger på teknik från Valt, ett företag som Dropbox köpte året dessförinnan.

I den nya gratisversionen kan användarna lagra upp till 50 inloggningsuppgifter. Den som vill kunna spara fler än så måste uppgradera sitt konto till Plus eller Family. Kostnaden är 10 euro respektive 17 euro per månad.

Förutom lagring av lösenord så kan du använda Passwords för att skapa säkra lösenord, synkronisera inloggningsuppgifterna över flera enheter och givetvis ha allt säkert krypterat hos Dropbox.

Viktigt att poängtera är just synkroniseringen. För det är något som LastPass tog bort för sin gratisversion. Så att Dropbox Passwords lade till just det känns knappast som en slump. Eller vad tror ni?

Dropbox Passwords är ett bra tillägg för befintliga Dropbox-användare som redan betalar varje månad för molnlagringstjänsten. Till alla andra rekommenderar vi istället Bitwarden som är marknadens kanske bästa LastPass-alternativ just nu.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.