Life by You – ett modernt alternativ till The Sims

Life by Yoy

Life by You är ett nytt Sims-liknande spel från som släpps till ”early access” den 12 september. Spelet erbjuder en öppen spelvärld – helt utan laddningsskärmar – och med betydligt fler transportmöjligheter än vad The Sims har.

Grunden bygger på samma uppställning som The Sims-serien har. Du skapar dina avatarer, ordnar med ditt hem och bygger en familj. Enligt spelstudion Paradox Tectonic så går allt i spelet att finjustera efter hur just du vill ha det.

Lästips: Maxis bekräftar: The Sims 5 är under utveckling

Ha riktiga, naturliga konversationer

Faktum är att du till och med kan ha en riktig konversation med din avatarer, om vi ska tro de uppgifter som finns idag. Och inte bara en riktig konversation, utan en sådan med naturligt språk.

Andra kända detaljer är att du kan styra dina avatarer genom en förstapersonsvy istället för den klassiska tredjepartsvyn. Du kommer närmare dina karaktärer och får en helt ny, unik upplevelse som The Sims inte erbjuder (inte utan moddar i alla fall).

Vidare så kan du åka runt i den öppna spelvärlden på många olika vis. Givetvis kan du gå om du vill, men varför inte ta bilen istället? Eller cykeln om du föredrar ett lugnare tempo utanför vägarna.

Lästips: The Sims 4 blir helt gratis den 18 oktober – permanent kostnadsfri

Stöd för moddar

När dina karaktärer har fått jobb så kan du navigera dem byråkratins snåriga vägar och ta dem från golvjobbet till VD-posten. Bygg dina företag och bli en magnat utan dess like. Om du vill. De finns inga måsten.

Och så klart finns officiellt stöd för moddar om du vill använda det.

Då släpps Life by You

Life by You kommer till Steam och Epic Games Store den 12 september.

Priset är 39,99 euro, vilket omräknat blir cirka 450 kronor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.