Nytt i Tesla-appen: Se hur kylan påverkar batterikapaciteten

Tesla Model 3
Foto: Charliedeets, Unsplash

Tesla har smugit ut en ny, mindre uppdatering till sin mobilapp. Den stora nyheten är att användare som kör sin bil i kyla nu ser hur låga temperaturer påverkar batterikapaciteten.

Vad är nytt i uppdateringen till Tesla-appen?

Version 4.19 av mobilappen från Tesla bjuder på flera nyheter, stora som små.

Den största för svenska användare är att du kan se hur stor påverkan kyla har på batterierna i bilen.

Du ser helt enkelt den faktiska påverkan vilket gör det enklare att förstå hur mycket kortare avstånd du kan köra i låga temperaturer.

När du kollar den nuvarande batterikapaciteten så visas en grön laddningsstatus som indikerar hur mycket laddning du har i bilen just nu. Utöver det visas en blå förlängning som indikerar hur mycket kapacitet du förlorat på grund av kyla.

Stöd för ”Drive on Sunshine”

En annan nyhet för dig som både har en Tesla och solpaneler till hemmet är stöd för ”Drive on Sunshine”.

Det betyder att du kan ansluta bilen till laddboxen och använda all överflödig energi som genereras av dina solpaneler. Du får gratis laddning helt enkelt.

Anslut din bil när du är hemma på dagen för att ladda överflödig, grön el som genereras av dina solpaneler.

När stödet är aktiverat i appen kan du ställa in en rad olika inställningar för hur laddningen ska fungera.

Bland annat kan du ställa in kortast köravståndet för att få rätt mängd batterikapacitet. Du kan även välja att bara ”toppa batteriet” när kapaciteten når sin maxgräns.

Hantera ditt laddningsmedlemskap

Nästa nyhet är för dig som har en elbil, men inte nödvändigtvis en Tesla.

Om du vill använda laddningsnätverket med Superchargers så är det möjligt även utan en Tesla-bil och du behöver inte någon speciell prenumeration heller.

Men vill du få ner kostnaden per kilowattimme så behövs en prenumeration kopplad till ditt konto som låser upp möjligheten.

Nu kan du hantera den prenumerationen direkt i mobilappen via inställningarna.

Via appen går det att registrera en användare, starta och avbryta prenumerationer, samt att förnya prenumerationer som har löpt ut.

Via not a tesla app

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.