Maxis bekräftar: The Sims 5 är under utveckling

The Sims 4

The Sims 5 är äntligen bekräftad – hela åtta år efter att befintliga The Sims 4 gjorde sin debut på marknaden. Det nya spelet går under namnet ”Project Rene” just nu och är fortfarande i ett tidigt utvecklingsstadie – så räkna inte med att få spela The Sims 5 de närmaste åren.

Mer intelligenta Sims-figurer & smartare verktyg för att bygga

En av de stora nyheterna med The Sims 5 är den bakomliggande intelligensen som kontrollerar spelets karaktärer, kallade Sims.

Målet är att skapa en förbättrad AI som gör att alla Sims tänker och agerar på ett bättre sätt. Exakt vad det innebär är inte klarlagt.

Det ska även vara smidigare att bygga Simarnas hem. Enligt Maxis är det mycket enklare att snabbt skrolla igenom alla alternativ för olika typer av byggnationer och inredningar.

Ett exempel är att du ser olika typer av material och färger på soffor och fåtöljer på de utplacerade möblerna när du kollar alternativen i menyerna.

Lästips: Visste du att The Sims 4 är helt gratis?

Multiplayer med vänner får stort fokus

Nästa stora nyhet är att The Sims 5 har stort fokus på att spela med familj och vänner.

Det demonstrerades kort under en visning tidigare i oktober där en PC och en mobiltelefon var anslutna till samma spelsession. När något ändrades via datorn så visades förändringen omedelbart på mobiltelefonen. Se hur det såg ut via videon här under.

Det här är inte första gången som Maxis och The Sims-serien har doppat tårna i multiplayerspel.

Mobilspelet Sims Mobile har flerspelarelement som uppmärksammats tidigare. Dock inte för spelets fantastiska egenskaper och spelstil, utan direkt negativt för de dyra in-app-köpen som kastades på spelarna.

Mer information i framtiden

Eftersom The Sims 5 just nu är i sin absoluta linda så finns inte mycket att se och gå på riktigt än. Maxis har bekräftat att spelet är under utveckling och några av förbättringarna. Men det är också allt.

Vi har mycket mer att dela under utvecklingens gång och vid milstolpar längs vägen.

Lyndsay Pearson, Maxis

Spelet kommer inte att släppas under 2022 och du ska inte räkna med att spelet kommer under 2023 heller.

Och anledningen till den extremt långa utvecklingen har sannolikt med alla expansioner till The Sims 4 att göra.

The Sims 4 är en kassako för Maxim och EA. Totalt har det släppts 24 olika expansioner till spelet – mer än dubbelt så många som till de tidigare spelen i serien. Att kasta ut The Sims 5 för snabbt skulle riskera att minska intäkterna för spelutgivaren och vi ser samma sak hos TakeTwo / Rockstar Games med Grand Theft Auto V och Grand Theft Auto Online.

Via TechSpot

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.