LG G6 Plus – nya mobilen har mer minne och lagringstrumme

LG G6 Plus

LG har presenterat G6 Plus, en mobiltelefon med bättre specifikationer än vanliga modellen G6 som går att köpa idag. I det stora hela är skillnaderna mellan de båda telefonerna små, men i det stora hela gör de stor skillnad.

Vi säger det direkt — skillnaden mellan G6 Plus och G6 är att den senare har uppgraderat RAM-minne på 6GB och större lagringsutrymme på 128GB. Upp från 4GB minne respektive 64GB utrymme i LG G6.

Det kanske inte låters om något överväldigande i fråga om specifikationer, och det kan vi hålla med om. Men det är en uppgradering som inte skulle ha behövts då LG G6 borde ha släppts med den extra hårdvaran från start.

I övrigt får du en 5,7-tumsskärm med upplösningen QHD+ samt processorn Snapdragon 821 ackompanjerad av dubbla 13-megapixelkameror och ett batteri på 3 300 mAh. För att verkligen rättfärdiga sitt Plus-tillägg på namnet borde nya mobiltelefonen använda en bättre processor, som Snapdragon 835, men det är något vi bara får drömma om.


Nu fungerar HDR-filmer från Netflix med LG G6


LG har verkligen tappat på mobilmarknaden de senaste åren och blivit rejält omkörd av konkurrenterna. Detsamma kan sägas om HTC som inte verkar kunna få någon fart på sina mobiltelefoner. Och när man ser på de marknadsberoende skillnaderna i LG:s telefoner så förstår man varför.

LG G6 i USA har exempelvis trådlös laddning men saknar den hett omtalade Quad DAC:en som finns i den asiatiska versionen (som i sin tur saknar trådlös laddning). En DAC som återfinns i nya G6 Plus och som får komma till sin rätt med de medföljande B&O Play-hörlurarna.

Stor uppdatering till dig med gamla LG G6

LG G6 Plus Fyra färger

Både LG G6 och G6 Plus får en stor uppdatering till Android som öppnar upp för en mängd nya funktioner. Som ansiktsigenkänning med ”Face Print” vilken liknar vad som finns i Samsung Galaxy S8 idag. Upplåsningen av telefonen ska gå på under sekunden med hjälp av kameran.

Telefonerna får även ett driftläge för extra låg strömförbrukning kallat ”Low Power Consumption”. I detta läge kan mobiltelefonen fortfarande läsa av alla sensorer men gör det på ett sätt som minimerar strömförbrukningen utan att de behöver stängas av helt.

Slutligen ger uppdateringen en funktion för att varna användaren om telefonen känner av ett finger framför kameran. Med den inbyggda vidvinkeloptiken är det lätt att fotografierna får med mer än vad som är önskvärt, så en varningsruta är absolut inte fel.

LG G6 Plus och uppdateringarna till båda mobiltelefonerna släpps under juli månad. Telefonen släpps initialt i i Sydkorea men kommer även att finnas tillgänglig på fler marknader. Cirkapriset blir dryga tusenlappen mer än LG G6, dock saknas i skrivande stund officiella prisuppgifter.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.