Många stora nyheter till Outlook 2016 för Mac

office-365-outlook-2016-v1536

Outlook 2016 för Mac får fyra nya funktioner och enklare inloggningsprocess. Microsoft levererar en stor uppdatering som många efterlängtat och under juli månad landar den till alla Office 365-prenumeranter.

Microsoft har stadigt uppdaterat sina Office-applikationer för Mac och den senaste stora uppdateringen är bara en av flera utmärkta i raden. Det som gör att nya versionen utmärker sig är att nyheterna är större och mer efterlängtade än något annat tidigare till Outlook.

Outlook 2016 för Mac får flera mycket efterlängtade funktioner för Office 365-användare. Bland annat möjligheten att skicka e-postmeddelanden när helst du vill det och även få leveranskvitto. Dessa nyheter ger användarna fyra av de tio mest efterlängtade funktionerna. Och de är designade för att hjälpa dig få mer gjort snabbare och samtidigt behålla kontrollen över dagen. skriver Outlook-teamet på sin webbsajt.

Här under hittar du de nya funktionerna samt en kort beskrivning till varje. Vilken är din favorit?

Alla nyheterna i Outlook 2016 (version 15.36)

send later

  • Skicka senare. Skriv e-postmeddelanden och schemalägg dem till att skickas vid ett senare tillfälle. När schemaläggningen är gjord behöver du varken ha Outlook eller datorn igång. Det fungerar ändå av sig själv.
  • Läs och skicka leveranskvitton. När mottagaren tar emot och öppnar ett e-postmeddelande från dig kan du få en kvittens på mottagandet. Förutsatt att mottagaren accepterar att ett sådant skickas till dig.
  • E-postmallar. Med e-postmallar kan du skapa grunden till e-postmeddelanden och använda denna flera gånger. Det snabbar upp och gör det enklare för dig som skickar många e-postmeddelanden med liknande innehåll.
  • Skapa kalenderevent från e-postmeddelanden. Nu kan du dra e-postmeddelanden direkt från inkorgen till en kalender. Meddelandet läggs till som bifogat och du kan skapa ett kalenderinlägg utifrån innehållet. Det går även att skapa en att-göra-punkt på samma sätt.
  • Förbättrad kontoinställning. Det är nu mycket enklare att ställa in ditt e-postkonto i Outlook 2016. Skriv in din e-postadress och applikationen känner automatiskt av vilken tjänst du använder, som Outlook eller Gmail.

När kommer nyheterna till Outlook 2016?

Om du har den senaste versionen av Office 365 via Office Insider Fast ska de nya funktionerna redan finns att prova i applikationen. Kontrollera att du använder version 15.36 eller senare av Outlook.

Kör du istället Office Insider Slow dröjer det in i juli innan du får samma funktioner. Den som inte har någon beta-version utan bara vill köra de senaste, stabila versionerna får också sin uppdatering under juli månad, bara något senare än Office Insider Slow.

Vi rekommenderar alltid att du håller dig till de stabila versionerna i produktionsmiljö. Vill du prova beta-versionerna bör du göra det på en separat dator som inte används för vanligt arbete, även om beta-versionerna ofta är bra nog för det.

Rösta på nya funktioner

Om du tycker att det saknas en funktion i listan här under kan du gå in på denna webbsajt och rösta fram dina egna favoriter. I skrivande stund är stöd för Google Gmail överlägset mest efterlängtad med 22 529 röster. Microsoft har bekräftat att de arbetar med stödet och även för Google Kontakter.

Andra funktioner som Microsoft arbetar med just nu är integration mellan Outlook och OneNote, fullt stöd för grupper och möjligheten att få Outlook i dela-menyn på Mac. Microsoft kör en öppenhet som är mycket välkommen av användarna, inte minst då de kan rösta på sina egna favoritfunktioner (kom igen Google, vi vet att ni vill göra samma sak).

Besök denna webbsajt och rösta själv. Vad vill du helst se i nya versioner av Outlook 2016?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.