Lättare att byta batteriet i iPad Air (2022 års modell)

apple ipad air 2022 press
Foto: Apple

Om du planerar att använda din iPhone eller iPad i många år så kommer du förr eller senare att behöva byta batteriet i dina enheter. Något som är minst sagt svårt för alla utom auktoriserade Apple-verkstäder i de senaste modellerna.

Webbsajten iFixIt har skruvat upp den senaste iPad Air-modellen från 2022 och säger att surfplattan är förvånansvärt enkel att byta batteriet i. Anledningen? Istället för att vara fastlimmat som i tidigare modeller så sitter batteriet fast med en liten flik.

Fliken i fråga kan enkelt böjas åt sidan så att batteriet kan plockas ur surfplattan. Därefter är det en barnlek att koppla i det nya batteriet och voila – iPaden har fått nytt liv och längre livslängd.

apple ipad air 5 2022 battery holder
Skärmbild från iFixIts nedmontering av iPad Air från 2022.

Det ska dock sägas att senaste iPad Air knappast är en enkel surfplatta att reparera om man ser till det stora hela. När iFixIt tar med alla sina bedömningar i slutbetyget så får modellen låga 3 av 10 i reparationsbetyg. Inte direkt upplyftande, även om batteridelen är en välkommen nyhet.

Andra produkter som också har en liten fasthållande flik för batteriet är sjätte generationens iPad Mini samt de senaste modellerna av Macbook Pro 14 och Macbook Pro 16.

Apple har notoriskt uruselt reparationsbetyg när iFixIt testar deras produkter. Exempel på det är hur Face ID-funktionen slutar fungerar med iPhone 13-telefonerna när skärmen byts ut.

Läs mer om nyheten på Macrumors.com här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.