World of Warcraft: Dragonflight är nya expansionen (2022)

world of warcraft battle for azeroth

Går du och väntar på att Blizzard Entertainment ska avslöja nästa expansion till MMORPG-spelet World of Warcraft? Senare under april väntar en officiell presentation, men redan idag kan vi avslöja namnet på expansionen – Dragonflight.

Flera läckor har på kort tid nämnt ”Dragonflight” som namnet på den nya expansionen. Namnet har dykt upp på flera ställen i koden till hemsidan för World of Warcraft och figurerar tillsammans med en bild som visar en illustration för expansionen.

Illustrationen visar Alexstrasza framför en drake, vilket går hand i hand med Dragonflight-namnet.

Dragonflight släpps i tre varianter: Basic, Heroic & Epic

Vidare har expansionens olika prisnivåer läckt ut. Det är inte lika sensationellt som namnet eftersom det är exakt samma som för Shadowlands: Base, Heroic och Epic. Och precis som tidigare så får du lite, lite extra för varje extra prisnivå du går upp.

Den 19 april håller Blizzard Entertainment den officiella presentationen.

Då får vi inte bara veta om Dragonflight är det korrekta namnet, utan även vad expansionen faktiskt handlar om. Om namnet och den ovan nämnda illustrationen är legitima så kanske vi får se Dragon Isles.

Det var ett område som initialt skulle släppas med Burning Crusade-expansionen för spelare med levlarna 65 till 70. Hela området skrotades av okänd anledning, men referenser till Dragon Isles togs aldrig bort från koden till World of Warcraft. De har varit där hela tiden i varierande omfattning.

world of warcraft shadowlands
Shadowlands blev inte någon räddning för World of Warcraft – istället fortsatte antalet spelare att minska.

Expansionen kan vara räddningen för World of Warcraft

Blizzard Entertainment behöver all hjälp de kan få för att hålla det nära 18 år gamla World of Warcraft flytande.

Antalet aktiva spelare varje månad har mer än halverats på bara fyra år enligt spelstudions egna uppgifter från Q2 2021. På sin absoluta höjd ståtade spelet med 46 miljoner spelare; idag har den siffran minskat till under 26 miljoner aktiva spelare.

En oroande detalj är att expansionen Shadowlands släpptes i november 2020 – under en period när covid-pandemin tvingade många att stanna hemma. Trots draghjälpen från pandemin så fortsatte siffrorna att dala.

Vad tror du om Dragonflight? Kommer ett draktema med Alexstrasza i spetsen rädda World of Warcraft från den nedåtgående spelartrenden?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.