Köp 12 månader med Xbox Game Pass – ny prenumerationsnivå

Microsoft Xbox One S
Xbox One S

Använder du Xbox Game Pass och tycker att det är konstigt att Microsoft inte låter dig betala årsvis? Nu kan du äntligen göra det – och du sparar samtidigt lite pengar på kuppen.


I skrivande stund är det inte alla som har möjligheten att köpa 12 månader med Xbox Game Pass. Microsoft har inte heller gjort en officiell presentation av 12-månadersprenumerationen.

Microsoft testar sannolikt prenumerationsnivån med ett antal användare, och det spekuleras i att bara befintliga Xbox Game Pass-användare kan se 12-månadersalternativet i konsolen.

Xbox Game Pass introducerades för lite än ett år sedan. Det är en speltjänst där du betalar en summa varje månad för att hyra spel ur en katalog. När du slutar betala så slutar även spelen att göra det – om du inte köper dem givetvis.

En månadsprenumeration på Xbox Game Pass kostar 99 kronor, och köper du tre månader åt gången blir priset 237 kronor. Pris för 12 månader finns i skrivande stund inte i Sverige, men räkna med runt tusenlappen.

Bland spelen du kan välja mellan finner vi tunga namn som Tomb Raider, Gears of War 4, Halo 5, Fallout 4 och Sea of Thieves. Utbudet är dock starkt begränsat och i skrivande stund finns bara 27 speltitlar att välja mellan, åtminstone i Sverige.

Använder du Xbox Game Pass idag? Vad tycker du om speltjänsten? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.