Kodi finns till Xbox One – ladda ner populära mediaspelaren

kodi-mediaspelare-2017

Populära mediaspelaren Kodi finns nu att ladda ner till Xbox One. Det är en flexibel och omtyckt mediaspelare som kan laddas ner via appbutiken direkt på spelkonsolen.

Fördelen med Kodi är att applikationen stöder många tillägg via tredjepartsutvecklare. Det gör att du snabbt kan öka funktionaliteten och lägga till smarta lösningar som passar just dina behov.

Exempelvis kan du göra om Kodi till en inspelningsmaskin för TV-program, strömma från olika mediakällor och skicka vidare live-TV till olika enheter i hemmet. Bara för att nämna några saker.

Utmaningen är att Microsoft kontrollerar tillgängligheten på funktionerna eftersom Kodi för Xbox One är en så kallad UWP-app (Universal Windows Platform).

Det betyder att du inte kommer att få den fulla funktionaliteten som Kodi erbjuder i sina andra skepnader till exempelvis Raspberry Pi, Windows och liknande. Däremot får du möjlighet att strömma filmer och serier från tredjepart, något Kodi kanske är mest känd för idag.

Begränsningarna idag med Kodi på Xbox One

  • Du får endast begränsad tillgång till video- och musikfoldrar
  • Nätverksstödet är begränsat till delningar via NFS
  • Ingen tillgång till USB-lagring eller Blu-ray
  • Alla Kodi-tillägg kommer inte att fungera

I skrivande stund är Kodi för Xbox One i en testversion som du kan ladda ner och prova. Den färdiga applikationen släpps någon gång under 2018 och innan dess får du räkna med buggar och färre funktioner än vad kanske är önskvärt.

Vill du prova kan du besöka Microsoft Store och ladda ner Kodi därifrån. Den fungerar till Windows 10, Xbox One-serien, HoloLens och mobila Windows-enheter.

Alternativt öppnar du butiken på din spelkonsol, söker efter Kodi och installerar direkt från spelkonsolen. Har du provat? Skriv en rad och berätta vad du tycker om mediaspelaren samt hur du använder den!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.