Klona byggnader i Minecraft med Bedrock beta

Minecraft

Microsoft har släppt en ny beta-version av Minecraft. Den heter ”Bedrock Beta” och innehåller ett helt nytt verktyg för att klona byggnader snabbt och enkelt. Dessutom finns rävar som ett nytt djur.


Mer specifikt heter det nya verktyget för ”Structure Block” i Minecraft: Bedrock Beta. Med det kan du kopiera och klistra in byggnader precis som du vill i din Minecraft-värld.

För att prova Structure Block måste du köra Bedrock Beta och aktivera ”Use Experimental Gameplay” i inställningarna. Sedan är det bara att köra igång och klona byggnader.

Med Structure Block kan du välja hur många block som verktyget ska omfatta när du kopierar ett område i spelet. Gör ditt val, markera området och det sparas sedan under ett namn som du väljer.

minecraft bedrock klona byggnader
Spara hela byggnader i Minecraft och klona dem så mycket du vill.

Därefter kan du skapa så många kloner som helst. Och nämnvärt är så klart att det bara fungerar i kreativt spelläge, tyvärr inte i överlevnadsläge.


En annan detalj från Bedrock Beta är att rävar har introducerats som djur. Här är vad du behöver veta om rävar i Minecraft:

  • Det finns två varianter – vanlig och arktisk
  • Polarbjörnar attackerar rävar oprovocerat
  • Arktiska rävar visas bara i snöområden
  • Rävar som litar på spelare försvarar denna
  • Rävar kan plocka upp saker och transportera dem i munnen
  • Rävar kan äta saker de har i munnen

Listan över nyheter i Bedrock Beta är rejält lång. Vi kan inte gå igenom allt här, men andra förbättringar är bland annat 26 buggfixar och optimeringar. Rendering av grafik är snabbare och laddningstiden av spelvärlden är snabbare än någonsin.

Om du är mer nyfiken på innehållet i Bedrock Beta finns en officiell ändringslogg här.

Vill du prova Bedrock Beta kan du gå med i beta-programmet för Minecraft. Ingående instruktioner om hur du går med (och ur) programmet hittar du här.

Tänk på att beta-användare inte har tillgång till Realms och inte kan spela med andra som inte deltar i beta-programmet. Det betyder också att du riskerar stöta på en mängd buggar och otrevligheter.