Kamerablixt till iPhone 11 – Anker släpper första certifierade modellen

anker kamerablixt iphone 11

Tillverkaren Anker har presenterat världens första kamerablixt för iPhone 11 som certifierats av Apple. Produkten är en så kallad “Made-for-iPhone”-produkt vilket betyder att den är integrerad med Apples egen mjukvara och hårdvara.

Kamerablixten ska ha dubbelt så lång räckvidd som den inbyggda blixten i iPhone 11. Du ska även få fyra gånger så hög ljusstyrka och en laddning ska räcka till cirka 10 000 fotografier. Huruvida siffrorna stämmer behöver testas av oberoende recensenter innan vi kan lita fullt ut på Ankers påståenden.

Klart är i alla fall att den externa kamerablixten är mer kapabel än vad iPhone 11 klarar. Eftersom det är en extern blixt kan den dessutom riktas åt olika håll, något som är värt minst lika mycket som mer ljus.

Medföljande tillbehör sprider ljuset på ett mjukare och behagligare vis

Enda medföljande tillbehöret är en så kallad diffuser som sprider ljuset för en mjukare och behagligare belysningseffekt.

Kamerablixten ansluts till mobiltelefonen med en Lightning-kabel. Det finns ett inbyggt batteri som ovan nämnt, men du kan inte ladda blixten via telefonen. Kabelanslutningen är endast för dataöverföring när du fotograferar.

Anker säger i ett uttalande att kamerablixten är tillgänglig från januari 2020 via företagets webbsajt. Cirkapriset är 49.99 USD, vilket omräknat är cirka 600 kronor inklusive moms.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.