Joy-Con fungerar med Android, macOS och Windows

Nintendo Switch

Visste du att handkontrollerna Joy-Con fungerar med operativsystemen Android, macOS och Windows?

Den som provat Nintendos tidigare handkontroller kan vittna om att här egentligen inte är någon nyhet. Flera av speljättens tidigare kontroller fungerar utmärkt med andra enheter än de egna spelkonsolerna och Joy-Con är inget undantag.

Det betyder att du kan använda dina Joy-Con till så mycket mer än bara spel. Och det är enkelt att komma igång även om man inte är världsvan vid datorer. Det räcker med en vanlig bluetooth-anslutning, även om det krävs extra mjukvara om man vill få alla inställningar.

Anledningen till att extra program kan behövas är för att datorn inte automatiskt känner till alla knappar som finns på handkontrollerna. För att förstå vilka knappar som finns och vad de kan göra måste mjukvara installeras som berättar det för operativsystemet.

Här kan också nämnas att även de senare handkontrollerna från Microsoft och Sony fungerar utmärkt med Windows-datorer. Så har du en nyare Xbox- eller Playstation-konsol fungerar deras handkontroller utmärkt även med datorn.


Lästips: 3 sätt Nintendo Switch låser in lagringen på konsolen


Det ska bli riktigt spännande att se vad utvecklarna kan göra framöver med Joy-Con och om de båda enheterna kan kombineras för exempelvis indiespel i framtiden. Det ska även bli intressant att se om Nintendo bemödar göra det enkelt för användarna eller om de ska, som brukligt, motarbeta alla försök att nyttja deras produkter utanför sina tilltänkta områden.

Nintendo är kända för att konsekvent motarbeta inte bara piratkopiering utan även sina egna fans. Bland annat genom att notoriskt tvinga bort videor från YouTube som innehåll minsta lilla hint av ljud eller dylikt från deras speltitlar. Låt oss hoppas att de samarbeta lite för en gångs skull.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.