Apple nylanserar iPhone 6 med 32GB utrymme

Apple iPhone 6

Apple har lanserat nya iPhone 6 med 32GB lagringsutrymme. I praktiken handlar det om exakt samma mobiltelefon som vi har kunnat köpa sen 2014 — skillnaden är mängden lagringsutrymme och den begränsade tillgängligheten.


När Apple först presenterade iPhone 6 var det med storlekarna 16GB, 64GB och 128GB. Av oförklarliga skäl hade den Cupertino-baserade tillverkaren valt att utesluta den mest logiska av storlekarna på lagringsutrymmet, nämligen 32GB.

Nu när iPhone 6 gör ny debut är det dock 32GB som gäller och det är faktiskt enda skillnaden mot tidigare. Hårdvaran har inte ändrats ett dugg vilket betyder att “nya” iPhone 6 har sämre specifikationer än nyare iPhone SE, skärmstorleken ej inräknad.

En annan detalj som är högst intressant för oss i Sverige är att mobiltelefonen inte går att köpa här. Istället säljs den bara av utvalda mobiloperatörer i Asien medan iPhone SE fortsätter att vara budgetmodellen som Apple rekommenderar.

Visst kan du fortfarande köpa iPhone 6 även från svenska butiker och mobiloperatörer. Dock bara den mindre 16GB-varianten samt de större på 64GB och 128GB, och priserna är galet höga för att vara två år gamla mobiltelefoner.Lästips: Ta en skärmdump med Iphone 6 & Iphone 6 Plus


Det finns ingen bra anledning att köpa en ny iPhone 6 idag. Om du inte är i desperat behov av just den modellen av någon outgrundlig anledning. Till att börja med är det bara skräpbutiker som säljer modellen och för det andra är det till skamligt höga priser.

Om du absolut måste ha en iPhone 6 eller större syskonmodellen iPhone 6 Plus rekommenderar vi att du skaffar den från begagnatmarknaden. Där kostar den mindre modellen kring 2 000 kronor och uppåt vilket är lågt nog för en rekommendation.

Finns pengarna är iPhone 6s och iPhone 6s Plus bättre köp då de går att få nya från utmärkta butiker till priser som inte är oskäligt högt satta. Dock kan ni räkna med att denna möjlighet försvinner när iPhone 8 släpps senare under 2017, så passa på om behovet finns.