Allt fler rapporter pekar på att standardversionen av iPhone 8 får en massiv 5,8-tumsskärm av typen OLED. Det ska även komma två mindre modeller med lcd-skärmar.

Anledningen till att nyheten plötsligt blivit mer intressant än tidigare är för att webbsajten Nikkei Asian Review rapporterat samma sak som många andra. En sajt som länge motstått alla tidigare rykten men som nu sällar sig till massan och bekräftar nyheten.

Det är inte på något vis en garanti för att Apple faktiskt visar upp tre modeller eller att iPhone 8 får den skärm som ryktats. Däremot är det ytterligare en rapport som ger oss en vink om vad som kan komma.

Och från Nikkei Asian Review får vi även reda på en liten detalj som tidigare varit okänd. Nämligen att den 5,8 tum stora skärmen får en funktionsstorlek på 5,15 tum, vilket gör att vi ställer oss undrande till hur Apple kommer att marknadsföra modellen när den släpps.


Lästips: Här är skalet som skyddar nya iPhone-telefoner från dina ögon


En separat rapport om iPhone 8 är dessutom att mobiltelefonen inte kommer att släppas samtidigt med de två mindre syskontelefonerna. Anledningen ska vara begränsningar inom tillverkningsindustrin som gör att modellen inte kan börja tillverkas innan september i år — samma månad som Apple väntas hålla sin presentation.

Den största begränsningen som påverkar tillverkningen ska vara den låga tillgängligheten av OLED-paneler. Samsung står för stora delar av leveranserna men behöver också paneler till sina egna mobiltelefoner.

Andra nyheter som väntas komma med iPhone 8 är en helt nyutvecklad fingeravtrycksläsare, design nästan helt i glas och Touch ID-teknologi som är inbakad i skärmen. Den här modellen ska representera Apples tioårsjubileum för iPhone-serien, frågan är bara om festen kommer av sig om Apple inte kan släppa telefonen i tid.

Kategoriserad i:

Taggad i:

,