Här är skalet som skyddar nya iPhone-telefoner från dina ögon

apple iphone lackskydd skal 1

Apple gör allt för att skydda sina nya iPhone-telefoner från att läcka ut till omvärlden innan den officiella presentationen. Därför är det inte konstigt att företaget tagit fram ett specialbyggt skal som hindrar utomstående från att ta fotografier av enheterna när de är utanför Apples högkvarter.


Tidigare har mycket lite varit känt om hur Apple faktiskt döljer sina mobiltelefoner, men tack vare Sonny Dickson, känd för sina många läckor, vet vi nu hur skyddsskalet för resor ser ut.

Det är ett ordentligt täckande skal som helt stoppar betraktaren från att se designen på telefonen. Det enda som visas är skärmen och några detaljer kring kamera och mikrofon. Inte mycket att rapportera om för eventuella läckor alltså (om man inte vill läcka skalet).

På sidorna sitter skyddstejp som omedelbart vittnar om försök till att öppna skalet och det medföljer ett resemanifest som fylls i regelbundet. I det markeras status och skick på enheten under resans gång.

Each component or product that is tested they document in the page,” said Dickson. The person writes their initials next to it and any notes about it passing or failing or any other comments. It makes its way through each test/person. It then is finally sent with its ’passport’ from China to Apple, skriver Sony Dickson om manifestet.

Dessutom är varje enskild enhet graverad med en unik QR-kod som används för identifiering av Apple. Vid varje kontrollpunkt där enheten stannar kan koden skannas av och registreras som närvarande.


apple iphone lackskydd skal 2

Apple kan inte stoppa alla läckor

Skal eller inte skal så är det svårt för Apple att stoppa alla läckor. Tiden när företaget kunde hålla precis allt i skuggorna tills lanseringarna är över, det är alltför många involverade som kan ta bilder och läcka dem.

Och så här i slutet kanske du höjer ett ögonbryn och stilla undrar för dig själv varför vi rapporterar om ett iPhone-skal. Det är enkelt, bilderna visar hur långt Apple går för att skydda sina ofärdiga produkter och det här ger en insyn i deras arbete för att stoppa alla obehöriga från att se. Om kompletta bilder läcker ut med specifikationer kan det få ekonomiska konsekvenser när andra tillverkare använder sig av informationen, och det gillar inte Apple.

Dessutom försvinner mycket av det magiska från Apples presentationer om alla redan vet vad de tänker presentera. Överraskningseffekten försvinner och alla skriver bara att det vi redan visste är bekräftat. Minskad reklam för Apple och deras iPhone-uppställning.

Redan idag finns mängder av information om iPhone 8 som med all sannolikhet presenteras under WWDC den 5 juni i år.

Hur mycket som stämmer återstår att se, men det pratas om tre storleksmodeller med OLED-paneler, uppgraderade komponenter som snabbare processor, skärm som går från kant till kant och Touch ID-sensor som sitter i skärmen (den senare tror vi inte på än).

Vad hoppas du på med nya iPhone 8?

Bildkälla: Båda bilderna i denna artikel kommer från Macrumors.com. Ni kan läsa mer om nyheten på deras webbsajt.