iPhone XR har problem med skärmen – Apple försenar lanseringen

apple-iphones-2018-xr-xs-max

iPhone XR släpps i oktober: Tror du att Apple fördröjer lanseringen av iPhone XR för att öka försäljningen av iPhone XS och XS Max? Då har du med stor sannolikhet fel, åtminstone om vi ska tro analytikern Ben Stanton.

  • Apple har svårt med mjukvaran till skärmen i iPhone XR
  • iPhone XR släpps månaden efter iPhone XS och iPhone XS Max
  • Apple skulle sannolikt inte försena lanseringen medvetet
  • Här köper du iPhone XS Max billigast

Eftersom iPhone XR är åskilliga tusenlappar billigare än iPhone XS och XS Max lär många välja den modellen. Det kan i sin tur sänka försäljningen av de större, dyrare modellerna. Det i sin tur riskerar att minska vinsten för Apple.

Det vore inte helt ologiskt (eller omöjligt) att Apple skulle fördröja lanseringen av iPhone XR av den anledningen. Är man lite konspiratorisk är tanken säkert inte främmande. Men det är något analytikern Ben Stanton på Canalys avfärdar.

Till webbsajten The Verge säger Ben Stanton att Apple inte skulle försena lanseringen medvetet. Enda anledningen är om produkten inte är redo att släppas på marknaden.

apple-iphone-xriPhone XR har problem med skärmen

Och problem kan Apple ha fått med iPhone XR. Enligt uppgift är LCD-skärmen till mobiltelefonen problematisk; den är en flaskhals i produktionen eftersom kvaliteten inte håller tillräckligt hög standard.

Rent hårdvarumässigt håller LCD-skärmarna en hög nivå. Det ska vara den underliggande mjukvaran som krånglar. Apple och underleverantörerna har inte kunnat få en tillräckligt hög bildkvalitet.

Om du känner igen historien från tidigare så är det inte konstigt. Apple hade samma typ av utmaning med iPhone X under 2017. Då tvingades företaget vänta med iPhone X-lanseringen till november, medan iPhone 8 och iPhone 8 Plus släpptes tidigare. Anledningen? Problem med OLED-skärmen till flaggskeppsmodellen.

LCD-skärmen i iPhone XR är unik

Hur kan egentligen LCD-skärmen och mjukvaran till iPhone XR krångla? Det är ju knappast första LCD-skärmen någonsin.

Vad som skiljer sig i det här fallet är att skärmen är den första som går kant i kant, samt har en flärp högst upp. Och det är något som har varit svårt att hantera i mjukvaran. Om vi ska tro de uppgifter som finns.

I skrivande stund har Apple inte kommenterat ovanstående uppgifter. Ta alltså nyheten med en liten nypa salt tills vi har officiella uppgifter. Klart är dock – iPhone XR släpps en månad efter iPhone XS och XS Max.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.