iPhone 9 Plus: Ny budgetmodell med 5.5-tumsskärm

iphone 8 baksidan guld 2019

Apple arbetar på en 5.5-tums iPhone 9 Plus. En ny, budgettelefon med snäppet större skärm än ryktade iPhone 9.


Det har sedan länge ryktats att Apple tänker släppa en efterföljare till iPhone SE kallad iPhone 9. Vad som däremot inte var väntat är att företaget kan släppa två mobiltelefoner istället för en.

Enligt uppgifter till webbsajten 9to5mac kommer Apple släppa både en iPhone 9 och en större variant kallad iPhone 9 Plus.

Den förstnämnd får en 4.7-tumsskärm medan Plus-modellen har en större på 5.5 tum. Det finns inga indikationer på skärmupplösningar, men 1 792 x 828 pixlar som iPhone 11 har är rimligt.

Touch ID är fortfarande en grej och iPhone 9-serien väntas behålla den fysiska hemknappen från iPhone 8 och iPhone 8 Plus.


iPhone 9 har mycket kraftfullare processor än iPhone 8

Det som främst skiljer iPhone 9 från föregångaren iPhone 8 är inte skärmen så klart, utan den interna hårdvaran. Bland annat har processorn uppgraderats och ska nu använda Apple A13 Bionic som även finns i iPhone 11 och iPhone 11 Pro.

Prestandaskillnaden? Enligt erkända testverktyget Geekbench är A13 Bionic hela 137 procent snabbare i enkelkärniga situationer och 156 procent snabbare i flerkärniga. Yikes!

Andra detaljer som väntas till iPhone 9 och iPhone 9 Plus är stöd för Apple Pay, Express Transit samt NFC-scanning. Troligtvis för användning med bland annat Apple AirTags.

Apple planerade – vad vi känner till – ett större evenemang i slutet på mars för att lansera iPhone 9-serien. Efter den senaste tidens problematik kring coronaviruset är det nu oklart när lanseringen sker och hur.