iPhone 12 kan vara upp till 50 procent snabbare än iPhone 11

apple iphone 11 2019

När Apple lanserar A14 Bionic tillsammans med iPhone 12-serien är det sannolikt med mycket högre prestanda än dagens A13 Bionic. Upp till 50 procent högre enligt de uppgifter vi har just nu.

Det är webbsajten Wccftech som säger sig ha uppgifter som pekar på en mycket kraftigt prestandaförbättring till nya A14 Bionic. Så kraftig att A14-processorn blir jämförbar med en Intel Core i7-9750H som återfinns i bland annat Macbook Pro.

Vi saknar många uppgifter om A14 Bionic, men enligt Wccftech är prestandaförbättring upp till 40 procent för processorn och 50 procent för grafikdelen jämfört med A13 Bionic.

Idag vet vi inte hur den prestandaökningen har gått till. Läckta prestandasiffror indikerar att A14 Bionic har lika många kärnor som A13 Bionic (6 st enligt ARM:s big.LITTLE-koncept), vilket indikerar att Apple hittat ett sätt att pressa hastigheten utan att öka antalet kärnor.

Apple väntas presentera iPhone 12 och Apple A14 Bionic under september månad. Då får vi alla detaljer kring den nya hårdvaran, och förhoppningsvis en bättre inblick i den faktiska prestandan.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.