Prenumerera på appar för iOS och iPadOS med Setapp – så gör du

setapp logo 2020

Prenumerera på iOS-appar med Setapp. Via en fast månadskostnad får du tillgång till en rad populära appar som 2Do och Ulysses. Perfekt när du vill prova många appar till en låg kostnad.

Vad är Setapp? Setapp är en välkänd tjänst för att prenumerera på Mac-appar. Du betalar en månadskostnad på cirka hundra kronor och får tillgång till hundratals Mac-appar. Vi har provat Setapp och kan rekommendera tjänsten för alla som behöver åtminstone två eller fler av apparna som ingår.

Det nya stödet för iOS-appar är idag väldigt begränsat. I skrivande stund finns åtta appar att välja mellan, med sina tillhörande Mac-appar.

setapp ios aug2020

När du prenumererar på Setapp får du både apparna för Mac och iOS på samma gång. Du behöver inte välja den ena eller den andra, alla appar ingår i prenumerationen oavsett vilken plattform du föredrar.

Alla appar du kan prenumerera på via Setapp samt vilken iOS-version du måste använda:

Det viktiga här är att du inte kan använda hur många enheter som helst till din prenumeration. Två enheter är vad som gäller maximalt. Om du inte betalar för en familjeprenumeration vill säga; då ingår totalt fyra enheter istället.

För att komma igång med Setapp i mobilen måste du först installera tjänstens app på din Mac. Därefter använder du kamera-appen i iOS för att skanna en speciell QR-kod för de appar du vill installera i telefonen. Följ instruktionerna på skärmen.

Svårare än så är det inte. Du kan läsa mer om Setapp och hur iOS/iPadOS-apparna fungerar via tjänsten här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.