Google Maps på Apple Watch – nu finns appen igen

apple watch google maps 2020

Google Maps släpps till Apple Watch igen efter en längre tids frånvaro. Nya appen har stöd för steg-navigering och kan visa uppskattad ankomsttid. Du startar navigeringen från mobilen eller direkt från handleden.


Det är inte första gången som Google Maps funnits till Apple Watch. Faktum är att en app varit tillgänglig på Watch-användarnas handleder fram till 2017 då Google tog bort den från appbutiken.

Nu gör Google Maps intåg på Apple Watch ännu en gång. Den här gången med bättre funktionalitet och ett finslipat gränssnitt som anpassats för Apples smartklockor.

För att starta en navigering från din smartklocka måste du ha sparat målet som en snabbgenväg i appen. Det går alltså inte att välja mål hur som helst från handleden som på mobiltelefonen. Däremot kan du välja vilket mål som helst i mobilappen och fortsätta navigeringen i din Apple Watch.

Bland de aviserade funktionerna finns visning av beräknad ankomsttid och du får stegvisa instruktioner om hur du ska ta dig till målet.


Appen installeras automatiskt i din Apple Watch om du har Google Maps på din iPhone. Läs mer om nyheten på Googles officiella nyhetssida.