iPad Pro kraschas av iOS 9.3.2 – uppdatera inte din iPad Pro 9.7

Apple Logo

iPad Pro kan krascha bortom möjligheter till återställning med uppdateringen till iOS 9.3.2. Det bekräftar Apple som nu undersöker om senaste mjukvaran är skadlig för surfplattan.


Uppdatering 2016-05-21: Apple har dragit tillbaka uppdateringen för iPad Pro 9.7

Enligt uppgift rör det sig om ’Error 56’ som dyker upp när man försöker starta surfplattan efter uppdateringen och det betyder, enligt Apple, hårdvarufel.

Tyvärr är det ett så allvarligt problem när det uppstår att man måste besöka en auktoriserad Apple-butik för att lösa det hela.

Om du har en iPad Pro 9.7 och tänker uppdatera till iOS 9.3.2 — gör det inte. Avvakta till nästa uppdateringen då Apple förhoppningsvis snabbt hittar en lösning och släpper en reviderad uppdatering som löser problemet.


Så här säger Apple själva om uppdateringen:

We’re looking into a small number of reports that some iPad units are receiving an error when updating the software. Those unable to restore their device through iTunes should contact Apple support.

Det skadar givetvis inte att försöka göra en fabriksåterställning via iTunes men räkna inte med att det fungerar. För de allra flesta drabbade är det en tur (eller ett skick) till Apple som gäller.

Har du drabbats? Skriv gärna en kommentar och berätta om det löste sig!