iOS 9.3.2 inte längre tillgänglig för iPad Pro 9.7

Apple iPad Pro

Apple har dragit tillbaka uppdateringen för iOS 9.3.2 för att inte fler användare av iPad Pro ska drabbas av kraschade enheter.


Efter nyheten om att senaste modellen i iPad Pro-serien med surfplattor kunde krascha bortom möjlighet till räddning av användaren så reagerade Apple och tog bort uppdateringen.

Företaget säger sig nu arbeta med en lösning som gör att iPad Pro 9.7 ska kunna uppdatera utan risk för att omtalade ’Error 56’ ska dyka upp.

Hur Apple ska hantera de många kunder som redan drabbats av uppdateringen återstår att se men enda lösningen idag är att skicka in sin surfplatta (eller gå in till en Apple-butik) för att få den lagad.

Inte första gången uppdateringar krånglar

Det här är långt ifrån första gången som vi skrivit om den här typen av problem med uppdateringar.


För inte så länge sedan tvingades Apple dra tillbaka uppdateringen för iOS 9.3 till iPad 2 efter att användare rapporterat om låsta enheter som inte gick att starta.

Tacksamt nog är det få som drabbas och inte alla enheter som stöder de dåliga uppdateringarna. I fallet med iOS 9.3.2 är det exempelvis bara iPad Pro 9.7 som påverkas men inte den större modellen eller iPhone-telefoner.

Här hittar du vår första artikel om problemen med uppdateringen till iPad Pro 9.7.