Twitter lättar på reglerna för inlägg på sajten

Twitter Logo 950x500px

Äntligen kan Twitter lätta lite på reglerna kring begränsningen på 140 tecken i vanliga inlägg. Efter att direktmeddelanden fick en ökning till hela 10 000 tecken per meddelande så var det många som hoppas på att inläggen också skulle få en ökad gräns.

Tyvärr inte det aldrig så och Twitter har envist hållit fast vid sina begränsningar sedan dess. Det har bland annat betytt att den som ville dela en bild eller länk fått se en betydande mängd tecken ätas upp av detta — mer exakt 23 tecken för länkar och 24 tecken för bilder.

Inte speciellt välkommet om man från början bara har 140 tecken att arbeta med, eller hur?

Nu verkar det dock som om Twitter tänker göra så att man kan dela bilder och länkar utan att de tar upp värdefull teckenutrymme. Glädjande nyheter för alla Twitter-entusiaster som retat sig på att de tagit plats.

140 tecken — en rest från tidigare dagar

Det här är inte första gången som Twitter arbetar med stora förändringar men också ett stort risktagande. Många av de mest inbitna kärnanvändarna vill inte se den här typen av nyheter utan menar att det förstör sajten.

Dock undrar vi hur många som faktiskt vet att Twitter behållit teckenbegränsningen från sina tidigaste dagar när webbsajten primärt användes via textmeddelanden. Då fanns en rimlig anledning att använda 140 tecken, men idag finns ingen som helst anledning mer än för nostalgiska skäl.

Vad tycker ni — borde Twitter göra om inläggen på webbsajten?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.