WhatsApp – nu som app för Windows & OS X

WhatsApp Logo

WhatsApp har nu applikationer för Windows och OS X. Med dessa kan du skicka och ta emot meddelanden, vilket också är allt apparna kan.


Det är alltså ingen större skillnad på desktopvarianterna jämfört med webbtjänsten, så räkna inte med några större nyheter. Istället är det stora att WhatsApp nu faktiskt finns till datorn.

WhatsApp rapporterades ha fler än 1 miljard användare i februari och det gör den till världens populära meddelandetjänst. Kanske är det inte konstigt att Facebook ville köpa WhatsApp — och gjorde det — för 180 miljarder kronor.

Faktum är att meddelandetjänster som WhatsApp har blivit ett stort hot mot många mobiloperatörer som tidigare dragit in storkovan på SMS och MMS. Nu minskar de intäkterna rejält i takt med att användarna går över till WhatsApp och Messenger istället.

whatsapp-anslut-telefon


Började med ICQ

Jag har själv använt meddelandetjänster sen urminnes tider och precis som så många andra är det ICQ och IRC som gällde från början.

Sen har det gradvis gått över till MSN Messenger och nu senast är det endast Facebook Messenger och Skype som gäller. WhatsApp använder jag aldrig, mest av praktiska skäl då jag är nöjd med SMS och Skype.

Använder du WhatsApp på telefonen och vill prova även i datorn? Ladda ner apparna via WhatsApps officiella webbsajt och installera — tänk dock på att du behöver WhatsApp-appen på telefonen för att det ska fungera.