iPad Mini har problem med batteriladdningen (iPadOS 15.5)

apple ipad mini 6 2021

Det rapporteras att sjätte generationens iPad Mini har problem med laddningen av batteriet. Nu har Apple noterat problemet och företaget inleder en utredning för att hitta en eventuell lösning.

Problemen uppstår med iPadOS 15.5

Vad vi vet idag så började problemen med batteriladdningen när iPadOS 15.5 släpptes. Det betyder sannolikt att en bugg har smugit med som ställer till med problemen, och det fixas förhoppningsvis med iPadOS 15.6.

Just idag pågår ett beta-test av den kommande uppdateringen. Det finns dock inga uppgifter om att batteriproblemet skulle vara löst med just den version som är ute hos testarna nu.

Webbsajten Macrumors rapporterar att den bästa lösningen i skrivande stund är en omstart av surfplattan när problemet uppstår.

iPadOS 15.6 släpps i juli

Apple planerar att släppa den färdiga versionen av iPadOS 15.6 någon gång under juli månad.

Om du vill läsa mer om problemen så finns flera trådar att följa på Apples officiella forum. Du hittar några av dem här:

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.