iOS 16.1.2 är släppt – här är nyheterna

iOS 16

Apple har släppt uppdateringen med iOS 16.1.2. Den är redo att installeras på alla nyare mobiltelefoner ur iPhone-serien och finns till de modeller som är kompatibla med iOS 16. Här är allt nytt som följer med nya uppdateringen.

Allt nytt med iOS 16.1.2

  • Förbättrad kompatibilitet för iPhone 14-serien med specifika mobiloperatörer
  • Optimerad ”Detektering av olycka”-funktion för iPhone 14-serien
  • Generella säkerhetsfixar, optimeringar och buggfixar

Precis som versionsnumret antyder så är iOS 16.1.2 en mindre uppdatering. Den huserar bara ett antal buggfixar och optimeringar, utan att tillföra några direkta nyheter i övrigt. Faktum är att uppdateringen är mest användbar för dig med en iPhone 14-telefon eftersom två av de större nyheterna är specifikt för den serien.

De exakta förbättringarna kring mobiloperatörer och olycksdetekteringen är inte känd i skrivande stund. Angående den senare så skulle det kunna handla om optimeringar som gör att iPhone 14-telefonerna inte längre larmar räddningstjänsten när användaren åker berg- och dalbana.

Vi har tidigare skrivit om hur iPhone 14-serien och nyare Watch-modeller felaktigt upptäcker en krasch när de följer med användare som åker berg- och dalbana. Något som har lett till flera fall av utryckningar helt i onödan till nöjesplatser runt om i USA.

Säkerhetsfixar ökar säkerheten i din iPhone

Appe har även inkluderat säkerhetsfixar. De är i skrivande stund ospecificerade, men när de har lagts till på Apples officiella supportsida så kan du läsa mer om dem här.

Så installerar du iOS 16.1.2

  • Öppna Inställningar på din iPhone
  • Gå til Allmänt > Programuppdatering
  • Följ instruktionerna på skärmen
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.