iOS 13.3.1 / iPadOS 13.3.1 – här är alla nyheter

apple ios 13 logo

Apple har släppt flera uppdateringar till sina mobila enheter. Den första är iOS 13.3.1 och den andra iPadOS 13.3.1. De är mindre uppdateringar som för med sig en större nyhet. Här förklarar vi varför du bör installera uppdateringarna idag.


Största nyheten: Du kan stänga av Apple U1-kretsen

Den absolut största nyheten med uppdateringarna är att Apple äntligen låter dig stänga av den omtalade U1-kretsen.

Vi har redan berört funktionaliteten av Apple U1-kretsen i artikeln ”Med iOS 13.3.1 kan du stänga av Ultra Wideband i iPhone 11”, du kan läsa mer om hur den fungerar och varför det den är viktig där.

Att stänga av Apple U1-kretsen är dock kanske inte det viktigaste för många – se hela listan med alla nyheter här under.

Vad är nytt i iOS 13.3.1 och iPadOS 13.3.1

  • Fixar ett problem med kommunikationsgränser som kunde tillåta att en kontakt lades till utan att ange lösenkoden för Skärmtid.
  • Lägger till en inställning som styr användningen av platstjänster för Ultra wideband-kretsen U1.
  • Åtgärdar ett problem som kunde orsaka en kort fördröjning innan redigering av en Deep Fusion-bild som togs med Iphone 11 eller Iphone 11 Pro.
  • Fixar ett problem med Mail som kunde leda till att fjärrbilder lästes in trots att inställningen Läs in bilder från server är avaktiverad.
  • Fixar ett problem som kunde leda till att flera ångerdialogrutor visades i Mail.
  • Fixar ett problem med Facetime som kunde använda den bakre ultrabreda kameran istället för den breda kameran.
  • Fixar ett problem med pushnotiser som ibland inte levererades via wifi.
  • Fixar ett problem med Carplay som kunde orsaka förvrängt ljud under telefonsamtal i vissa fordon.
  • Lägger till stöd för Siri-röster på indisk engelska för Homepod.

När släpps iOS 13.3.1 och iPadOS 13.3.1?

Båda uppdateringarna är redan släppta. Om du har en iPhone eller iPad som är kompatibel får du uppdateringen direkt över OTA precis som vanligt.


Normalt kan du installera uppdateringar helt utan problem, men vi råder dig att alltid ta en säkerhetskopia av viktiga filer om det behövs.

Uppdateringar gör normalt inte att du förlorar några filer eller inställningar. Ladda ner, sätt igång installationsprocessen och avvakta tills den är färdig. Det bör bara ta några minuter.