iOS 11 är dåligt för batteriet i din iPhone — undersökning bekräftar problem

Apple iOS 11

När Apple lanserade iOS 11 var det många som förutsatte att batteriet i iPhone och iPad skulle få sig en ordentlig törn. Det är normalt att enheterna får något sämre batteritid direkt efter en stor uppgradering — men batteriproblem som tornar upp vid horisonten med iOS 11 sträcker sig långt bort en enkel fix.

Mängder av rapporter vittnar om att användare av iPhone och iPad som uppdaterat med iOS 11 har ruskigt dåliga batteritider. I vissa fall har batteriet tappat i kapacitet lika snabbt som man kan räkna bakåt. Och det är bara ett av flera problem som radar upp sig kring operativsystemet.

Anslutningsproblem, låsskärmar som hänger sig och applikationer som kraschar titt som tätt plågar användarna som drabbas. Och det är inte få som vittnar om problemen.

Största problemet är ändå batteritiden som blivit märkbart kortare med iOS 11. Enligt en undersökning gjort av företaget Wandera med hela 50 000 iOS-enheter visar att iOS 11 har låga 40 procent av batteritiden med iOS 10. En galet dålig siffra i jämförelse.

Med all sannolikhet kommer Apple att förbättra iOS 11 med kommande, mindre uppdateringar som förbättrar operativsystemet. Buggfixar och optimeringar är aldrig få till antalet efter en större uppdatering.

Om du inte har uppdaterat din mobiltelefon eller surfplatta med iOS 11 än så rekommenderar vi att du avvaktar. Vänta tills Apple har släppt minst en uppdatering där Apple bekräftar batteriförbättringar. Visst erbjuder den befintliga versionen en mängd nyheter och förbättringar, men inget som står över en stabil batteritid. Avvakta, se vad Apple tänker göra härnäst.

Har din iOS-enhet uppvisat problem med batteriet efter uppdateringen till iOS 11? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.