Intel släpper nya grafikdrivrutiner för sina processor – optimeringar för 12 spel

Intel Logo 950px

De senaste grafikdrivrutinerna från Intel innehåller optimeringar för 12 spel, energiförbättringar och effektivare avkodning av högupplöst video.

Drivrutinerna fungerar med de inbyggda grafikkretsarna Intel-processorer ur företagets sjätte generationens kretsar och framåt. Bland de mer nämnvärda modellerna finner vi Core i7-8890G samt Core i7-8709G som båda använder Radeon RX Vega M.

Helt rätt, Intels egna grafikdrivrutiner fungerar med grafikkretsar från AMD. Och det är helt enligt vad Intel rapporterade tidigare i januari när företaget lanserade sina nya, AMD-bestyckade processorer.

Versionen har ökat till 15.65.3.4944 och finns att ladda ner via Intels officiella webbsajt.

Spelet som optimeras med drivrutinerna är följande:

Age of Empires: Definitive Edition Launch Driver
Final Fantasy XII: The Zodiac Age HD Launch Driver
Battlefield 1
Battlefield 4
American Truck Simulator

Destiny 2
DOTA 2
Grand Theft Auto V
League of Legends
Overwatch
Call of Duty WWII
World of Tanks

Du finner de senaste inställningarna via Graphics Control Panel. Leta efter en gamin-ikon så hittar du rätt. Notera också att funktionen i skrivande stund är i beta, vilket betyder att det kan finnas buggar och annat otyg.

Andra förbättringar är ökad prestanda med maximal belastning på grafikdelen i samtliga processorer när smart energihantering är aktiverad. Avkodning av video har dessutom blivit effektivare med alla kodek-typer.

Slutligen kan vi berätta att de som har en dator med sjunde generationens Intel-processor får ökad energieffektivitet vid uppspelning av högupplöst video och gaming i 4K-upplösning.


Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.