De senaste grafikdrivrutinerna från Intel innehåller optimeringar för 12 spel, energiförbättringar och effektivare avkodning av högupplöst video.

Drivrutinerna fungerar med de inbyggda grafikkretsarna Intel-processorer ur företagets sjätte generationens kretsar och framåt. Bland de mer nämnvärda modellerna finner vi Core i7-8890G samt Core i7-8709G som båda använder Radeon RX Vega M.

Helt rätt, Intels egna grafikdrivrutiner fungerar med grafikkretsar från AMD. Och det är helt enligt vad Intel rapporterade tidigare i januari när företaget lanserade sina nya, AMD-bestyckade processorer.

Versionen har ökat till 15.65.3.4944 och finns att ladda ner via Intels officiella webbsajt.

Spelet som optimeras med drivrutinerna är följande:

Age of Empires: Definitive Edition Launch Driver
Final Fantasy XII: The Zodiac Age HD Launch Driver
Battlefield 1
Battlefield 4
American Truck Simulator

Destiny 2
DOTA 2
Grand Theft Auto V
League of Legends
Overwatch
Call of Duty WWII
World of Tanks

Du finner de senaste inställningarna via Graphics Control Panel. Leta efter en gamin-ikon så hittar du rätt. Notera också att funktionen i skrivande stund är i beta, vilket betyder att det kan finnas buggar och annat otyg.

Andra förbättringar är ökad prestanda med maximal belastning på grafikdelen i samtliga processorer när smart energihantering är aktiverad. Avkodning av video har dessutom blivit effektivare med alla kodek-typer.

Slutligen kan vi berätta att de som har en dator med sjunde generationens Intel-processor får ökad energieffektivitet vid uppspelning av högupplöst video och gaming i 4K-upplösning.


Kategoriserad i:

Taggad i: