Apple Watch säljer otroligt bra – krossar schweiziska klockindustrin

Apple Watch 950 x 500 px

Det går bra för Apple Watch. Så bra att smartklockan såldes i fler exemplar under fjärde kvartalet 2017 än hela den schweiziska klockindustrin.


Apple redovisar inte exakta försäljningssiffror för Watch men beräkningar pekar på cirka 8 miljoner exemplar. Den totala försäljningen av schweiziska klockor landar i jämförelse på 6,8 miljoner.

Det betyder att Apple, med bred marginal på över en miljon, slår den traditionella klockindustrin med analoga urverk. En industri som har funnit så länge tillbaka i tiden som vi kan räkna, men som nu får se sig omkörd.

Apples VD, Tim Cook, noterade under släppet av den senaste kvartalsrapporten att intäkterna från Watch-försäljningen ökat med 50 procent.

Det var vårat bästa kvartal någonsin för Apple Watch med 50-procentig ökning av intäkter och försäljning för fjärde kvartalet i rad och stark tvåsiffrig ökning i samtliga geografiska segment. Försäljningen av Apple Watch Series 3 såg dubbla volymen jämfört med Series 2 för ett år sedan.

Siffrorna kan jämföras med fjärde kvartalet 2015 då Apple sålde 5,1 miljoner exemplar av Watch. Följt av Samsung med 1,3 miljoner sålda smartklockor och övriga tillverkare av smartklockor på 1,7 miljoner tillsammans.


Då toppade de tillsammans försäljningen av schweiziska klockor med 8,1 miljoner mot 7,9 miljoner. Och idag klarar alltså Apple det ensam utan problem, mycket tack vare ett enormt fall i försäljningen av analoga armbandsur.

Har du planerat att byta din analoga klocka mot en digital variant? Eller kanske har du funderat på ett byte från en smartklocka till en fullt mekanisk? Skriv en kommentar och berätta!