Återuppta avbrutna uppdateringar i Windows – snart gör Microsoft det möjligt

Microsoft Windows 10 Logo

Snart slipper du starta om nerladdningen av uppdateringarna om de avbryts i Windows. Microsoft har bekräftat att funktionen är på gång – men det är ännu oklart när den dyker upp i våra datorer.

  • Avbrutna nerladdningar måste börja om från noll
  • Lokala afrikanska entreprenörer påverkade Microsoft
  • Funktionen är bekräftad men saknar tidsram för släpp

Om du råkar avbryta en pågående uppdatering i Windows måste du idag starta om helt från början igen. Med långsam internetanslutning och med större uppdateringar kan det vara mycket irriterande.

Det är lite förvånande att man inte kan använda redan befintliga delar av nerladdning som rimligtvis borde finnas på hårddisken. Men idag är det inte möjligt om du använder Windows 10.

Till webbsajten Windows Central säger Microsofts Windows Insider-chef Dona Sarkar att du undersöker möjligheten till förbättringar på den punkten. Och vi kan ha lokala entreprenörer i Afrika att tacka för Microsofts intresse i frågan.

Windows Insiders4Good Fellowship

Användarna i Afrika har ofta väldigt skakiga internetuppkopplingar som riskerar att brytas i högre grad än på många andra marknader. Avbrutna nerladdningar är därmed mycket vanliga där. Med dyrare internetanslutningar och långsammare hastigheter är det förståligt att det blir ett problem

Med återkoppling från Windows Insiders4Good Fellowship-programmet i Afrika har Microsoft arbetat med tips och förslag från användarna under en tvåårsperiod. Behovet av stöd för återupptagning av delvis nerladdning uppmärksammades därifrån, röster om ett problem som vi alla är glada höjdes.

Microsoft har redan gjort förbättringar som minskar börjdan på internetanslutningar. Med Unified Update Platform som släpptes under 2017 minskades storleken på uppdateringarna med en tredjedel.

#Tekniksmart

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.