InSync: Synkronisera filer i OneDrive till Linux

insync-linux-googledrive
InSync i Linux. Bildkälla: insynchq.com

Appen InSync får stöd för OneDrive. Det betyder att du snart kan synkronisera dina filer från Microsofts molnlagringstjänst till Linux. InSync har redan stöd för Google Drive, och tillägget med OneDrive är en mycket välkommen förbättring.

InSync är ett populärt alternativ för att ansluta Google Drive till Linux på ett smart och praktiskt vis. Du kan använda flera olika konton, Team Drives, har stöd för G Suite och synkronisera on-demand. Bara för att nämna några saker som InSync klarar. Du kan se hela listan med funktioner här.

Och när stödet för Microsoft OneDrive släpps är det med alla de vanliga funktionerna du kan tänkas behöva. Sannolikt är listan här under inte komplett, men det är den vi känner till idag.

Här är fördelarna som utvecklaren vill lyfta fram:

  • Selektiv synkronisering av filer och mappar till Linux
  • Få åtkomst till filer över flera datorer och plattformar
  • Hantera dina OneDrive-filer med ett grafiskt gränssnitt
  • Synkronisera mappar oavsett var de finns i Linux
  • Har stöd för flera samtidiga OneDrive-konton

Om du vill prova InSync med OneDrive finns en beta-version att testa. Du kan anmäla ditt intresse här, när betan är redo får du ett meddelande till din e-postadress.

En annan sak du bör tänka på är att InSync kräver en pro-licens för att fungera optimalt. Och en sådan kostar 29.99 euro per Google-konto idag, eller cirka 313 kronor här i Sverige omräknat. Det är rejält saftigt och svårt att rättfärdiga om du har, exempelvis, två Google-konton och ett från Microsoft. Det är en tusenlapp utan att blinka.

Du kan läsa mer om InSync på den officiella webbsajten. Det är ett intressant program som skapar en lösning på ett problem som många Linux-användare har.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.