Microsoft vill inte att du köper Office 2019

microsoft office 2019

Microsoft vill inte att du ska köpa Office 2019. Med en serie videoklipp försöker det Redmond-baserade företaget övertyga konsumenterna om att Office 365 är det bättre valet. Frågan är – varför?

  • Tre videor visar att Office 365 är rätt väg att gå
  • Du får smarta molnanslutna funktioner och andra internet-lösningar
  • Microsoft lyfter fram Office 2019 som det ”dumma” alternativet
  • Office 365 finns nu på Mac App Store

De tre videoklippen som jämför Office 365 och Office 2019 är inte gjorda för att tydligt visa fördelar. Snarare har de ett mer humoristiskt inslag med tvillingar som ska utföra samma uppgift; den ena med Office 365 och den andra med Office 2019.

Givetvis vinner den som har Office 365 varje gång, och givetvis tack vare en rad funktioner som prenumerationsversionen har och som Office 2019 saknar.

Microsoft vill skicka ett tydligt meddelande om att Office 365 ständigt förbättras med nya funktioner och lösningar, och att Office 2019 är som frusen i tiden med bara buggfixar på menyn.

3 videor som framhäver Office 365 framför Office 2019

I den första ska tvillingarna redigera sitt CV i Word och skicka det till rekryterare.

I den andra videon ska de använda Excel och fylla i data. Här vill Microsoft lyfta fram sina molnanslutna funktioner som snabbt kan hämta rätt data.

I den tredje och sista videon ska tvillingarna redigera en presentation i PowerPoint.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.