Instagram: Nu kan du välja hur flödet ska se ut (tre olika val)

Instagram Logo 950x500

Efter att Instagram-flödet tidigare kontrollerats helt av en algoritm så kommer bilderna snart i kronologisk ordning igen. Åtminstone till viss del.

Webbsajten Engadget skriver på sin sajt att Instagram hade ett kronologiskt flöde för fem år sedan. Det togs dock bort till fördel för en algoritm som räknade ut vilka bilder som skulle visas.

När Instagram tar tillbaka hur det var tidigare så görs det med en liten twist.

Istället för att bara ha ett enda flöde så får du tre olika att välja på. Ett hemmaflöde, ett följarflöde och ett favoritflöde. Och då kan man undra, vad är egentligen skillnaden?

  • Hemmaflödet: Använder samma algoritm som tidigare för att visa innehåll.
  • Följarflödet: Visar konton du följer i omvänd, kronologisk ordning.
  • Favoritflödet: Visar innehållet från dina topp 50 favoritkonton på Instagram.

Du växlar mellan de olika flödena genom att välja en ny dropdown-meny i övre, vänstra hörnet i appen.

Instagram rullar ut nyheterna globalt till alla användare just nu. Det kan ta några dagar innan just ditt Instagram-flöde omfattas av ändringarna. Så håll ut.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.