Inaktiva Twitter-konton tas bort – rädda ditt konto

Twitter Blue

Om du har ett oanvänt Twitter-konto som varit inaktivt under en längre period, då gäller det att logga in snart om du vill behålla det. Elon Musk meddelar nämligen att konton som inte används kan tas bort framöver.

Det var i en tweet på det sociala nätverket som Elon Musk gick ut med nyheten att Twitter ska börja rensa ut inaktiva konton. I samma meddelande varnade han för att användare kan räkna med ett tapp i antal följare till följd av rensningen.

Lästips: Twitter Blue finns i Sverige – här är priset (2023)

Användarpolicyn på Twitter säger idag att konton som inte har använts på 30 dagar eller mer räknas som inaktiva. Där står också att konton som inte använts under en längre tid riskerar att tas bort. Exakt vad det innebär i tidsperiod är inte klarlagt.

Målet för rensningen är att frigöra gamla användarnamn som inte längre används. Användarnamn som kan läggas till den allt mer snäva pool med fria namn som nya användare kan välja på när de skapar ett Twitter-konto.

Till följd av nyheten har många användare uttryckt oro över att informationen som finns på berörda konton ska gå förlorad för evigt. Elon Musk har svarat med ett förtydligande om att konton som tas bort egentligen arkiveras. Vad en arkivering innebär är inte klarlagt, men användarnamnen kommer att frigöras oavsett vad.

Lästips: Twitter stänger ner sitt gratis API

Twitter-användaren @keenakeena123 tipsar om ett tänkbart sätt att göra rensningen mer praktisk. Förslaget är att ändra befintliga användarnamn till @användarnamn_legacy och att ge dem en tydlig ikon (även kallat en badge) med annan färg för att särskilja dem från aktiva konton.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.