Twitter Blue finns i Sverige – här är priset (2023)

Twitter Blue

Nu finns Twitter Blue att skaffa i Sverige vilket betyder att den som känner sig lockad kan ta fram plånboken och köpa sig alla fördelar som tjänsten erbjuder. Men vad är egentligen Twitter Blue och vad kostar det? Här under får du svaren.

Vad är Twitter Blue?

Twitter Blue är en betaltjänst från Twitter som ger användarna en synlig blå bock-ikon på profilen samt tillgång till en rad nya funktioner och tjänster som andra, icke-betalare inte kan använda. För att få den blå ikonen måste användarens konto först granskas manuellt av Twitter för att säkerställa att specifika krav har uppfyllts. Den är alltså inte en garanti ens för den som betalar.

Hur mycket kostar Twitter Blue i Sverige?

PlattformPris
iOS (månatlig)115 kr
iOS (årlig)1 200 kr
Android (månatlig)115 kr
Android (årlig)1 200 kr
Webb (månatlig)83 kr
Webb (årlig)870 kr
Det är mycket dyrare att köpa via Twitter-appen jämfört med webbläsaren.

Det är en mycket stor skillnad i pris beroende på om du köper Twitter Blue via den officiella Twitter-appen i mobiltelefonen eller via webbläsaren.

Hela 39 procents skillnad på månadspriset och 38 procents skillnad på årspriset. Det finns alltså ingen som helst anledning att köpa Twitter Blue via appen då det bara göder Apples och Googles bankkonto i det här fallet.

Dagsaktuella priser för Sverige och alla andra länder hittar du här.

Mer om Twitter Blue

Den kanske just nu bästa anledningen till att köpa Twitter Blue är att du kan redigera dina publicerade tweets, åtminstone så länge du gör det inom 30 minuter efter att du tryckt på knappen. Här är andra fördelar som bara betalande användare får:

  • Stöd för bokmärkning av mappar
  • Valbara ikoner till Twitter-appen
  • Visa dina NFT:s som profilbild till Twitter-kontot
  • Färgteman
  • Stöd för att göra navigeringsbaren personlig
  • Funktion för att läsa långa trådar på ett smidigare sätt med Reader
  • Stöd för att ta bort en publicerad tweet direkt efter publisering – innan den är synlig
  • Ladda upp längre videor på maximalt 60 minuter (1080p, <2GB)
  • 2FA-autentisering med SMS
  • Upp till 4 000 tecken i en tweet, istället för bara 280 tecken

I skrivande stund är det inte speciellt många som valt att betala för Blue-tjänsten. Det är beräknat att det bara är runt 300 000 prenumeranter globalt räknar, vilket är en försvinnande liten andel av Twitters totala användarantal.

Frågor och svar om Twitter Blue

Hur mycket kostar Twitter Blue i Sverige?

115 kr per månad alt 1 200 kr årligen om du köper via Twitter-appen
83 kr per månad alt 870 kr årligen om du köper via webbläsaren

Vad är Twitter Blue?

Twitter Blue är en extra betaltjänst som ger dig olika fördelar och funktioner till Twitter som andra, icke-betalare inte kan använda. Om du möter kraven för det så kan du även få en ikoniska, blå ikonen offentligt synlig vid ditt Twitter-namn.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.