IKEA släpper barnvakten Undvika

ikea undvik 1 2021

IKEA Undvika är en ny barnvakt som kommer i två delar. Den ena bär du med dig i hemmet och den andra ställer du nära barnet. Knepigare än så är det inte.

Föräldraenheten är tillräckligt liten för att kunna tas med i exempelvis jackfickan eller fästas med en karbinhake i byxorna. Enheten har en mjuk gummiring som gör den enkel att hänga upp på krokar och den har en inbyggd mikrofon som gör att du kan prata med barnet.

Lästips: Amazon avlyssnar inspelningar från Alexa – sprids i privata chattar

En smidig grej är att föräldraenheten är att den kan ”spåras” med hjälp av babyenheten. Med ett knapptryck på babyenheten skickas en signal till föräldraenheten som spelar ett ljud. Sen kan du leta med öronen och lokalisera var den har gömt sig.

ikea undvik 3 2021

Babyvakten UNDVIKA har många smarta funktioner och är så liten att du kan stoppa den i fickan. En trygg lösning som gör att du kan röra dig fritt hemma och ändå hålla koll på din babys minsta ljud.

IKEA Undvika har en räckvidd mellan enheterna på 300 meter vid fri sikt. Om de tappar kontakten börjar en röd lampa lysa och enheterna spelar en varningssignal.

Babyenheten ansluter du till vägguttaget och den fungera som laddningsstation till föräldraenheten. Bara lägg den senare på babyenheten så startar laddningen. Det fungerar även att ladda separat med USB-C, och båda enheterna fungerar även på laddning.

ikea undvik 2 2021

Lästips: AI kan upptäcka covid-19 genom att analysera din hosta

För att använda Undvik krävs totalt sex stycken uppladdningsbara AAA-batterier. IKEA säljer kompatibla batterier med 900mAh i 4-pack för 69 kronor. Batterierna placeras under en lucka på baksidan.

Det enda färgvalet för IKEA Undvik är vit och grå. Produkten är INTE vädertätad, så undvik att använda den utomhus eller i miljöer där någondera enhet riskerar att bli blöt.

Cirkapriset för Undvik är 349 kronor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.