Hur mycket utrymme / plats till spel har Xbox Series X & Series S?

microsoft xbox series

Xbox Series X marknadsförs med en intern SSD-disk på 1 TB medan Xbox Series S har en disk på 512 GB. Men hur stor del av utrymmet kan du faktiskt använda till dina spel och appar?

Om du planerar att skaffa Xbox Series X bör du veta att spelkonsolen har 802 GB ledigt utrymme för spel och appar. Syskonmodellen Xbox Series S har bara 364 GB ledigt utrymme.

Det betyder att Xbox Series X erbjuder 80 procent av det totala utrymmet för installationer medan Series S erbjuder 71 procent av utrymmet.

Det kan jämföras med Playstation 5 vars SSD-disk har 81 procent ledigt för användaren att nyttja.

Playstation 5 använder betydligt mindre utrymme till den inbyggda mjukvaran som får spelkonsolen att fungera. Endast 158 GB jämfört med nära 200 GB för Xbox Series X.

Expandera lagringen i Xbox Series X

Om du tycker att 802 GB / 364 GB ledigt utrymme i Xbox Series X / S är på tok för lite i längden så kan du utöka med ett expansionskort från Seagate.

Microsoft har samarbetat tillsammans med Seagate för att certifiera ett officiellt expansionkort på 1 TB till båda spelkonsolerna.

Speciellt om du skaffar en Xbox Series S kan det vara intressant att skaffa expansionskortet. Tänk dock på att texturerna till spelen inte är lika högupplösta eller utrymmeskrävande som på Xbox Series X. Anledningen är att den mindre, billigare modellen inte stöder 4K-upplösning utan endast 1440p.

FAQ

Hur mycket ledigt utrymme till spel har Xbox Series X?

802 GB eller 80 procent av det totala lagringsutrymmet.

Hur mycket ledigt utrymme till spel har Xbox Series S?

364 GB eller 71 procent av det totala lagringsutrymmet.

Går det att utöka / expandera utrymmet i Xbox Series X och S?

Ja, båda spelkonsolerna har en extern expansionsplats för mer utrymme.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.