Hur mycket betalt får artisterna på Apple Music?

En cent – eller åtta öre – per spelning

samsung tv 2020 apple music app

Kan du gissa hur många spelningar en artist på Apple Music måste ha för att få en miljon kronor av Apple? Om du gissade 12,5 miljoner spelningar så har du helt rätt.

Apple betalar nämligen åtta öre för varje spelning, eller 1 cent som den officiella ersättningen är på den amerikanska marknaden.

Lästips: Apple Music kommer aldrig att vara gratis – går emot Apples värderingar

Om tycker att åtta öre känns försvinnande lite så kan nämnas att det är dubbelt så bra ersättning jämfört med vad Spotify betalar.

Siffrorna avslöjas av storbolagen själva. Spotify delade förra månaden information om hur de betalar artister och Apple gjorde motsvarande drag nu i april.

Även om Apple betalar bättre så genererar Spotify generellt bättre ersättningar. Och anledningen är enkel – Spotify är märkbart större än Apple Music med fler prenumeranter.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.