Hur lång räckvidd har Volkswagen ID.7?

volkswagen id7 exterior 2023

Funderar du hur lång räckvidd helt nya och förbättrade Volkswagen ID.7 har? Bilen som visades under CES 2023 har fångat mångas intresse och med en kraftigt ökad räckvidd så lär modellen fullkomligt flyga ur bilhallarna när den går att köpa.

Volkswagen ID.7 har en design som inspirerats av konceptbilen ID. Aero. Bilen som visades på CES 2023 har hela 40 lager färg som reagerar på elektricitet – den kan helt enkelt lysa upp i mörkret på ett helt nytt och unikt vis. Och det framhäver karossens design som är strömlinjeformad för maximal aerodynamik.


Bilen är anpassad för att dra så lite energi som möjligt och under optimala förhållanden så klarar den upp till 700 kilometer på ett fullt batteri.

Förutom den extra långa räckvidden så kommer Volkswagen ID.7 med en rad andra förbättringar.

Bland annat en omarbetad interör som nu ståtar med en 15-tums skärm för navigering, media och alla inställningar till bilen. En ny detalj är att du kan styra klimatanläggningen med digitalt styrda ventilationsutblås.

Lästips: Bäst säljande bilen i november – Tesla Model Y

En annan spännande nyhet är att bilen kan starta värmen eller nedkylning automatiskt när du närmar dig bilen. Perfekt på de extra kalla eller riktigt heta dagarna och du vill ha en skön temperatör i bilen innan du susar iväg på vägen.

Andra detaljer är att viktiga reglage har blivit mer åtkomliga och intuitivt omdesignade. Vissa touch-knappar har fått bakbelysning som gör dem enklare att komma åt.

Volkswagen ID.7 släpps initialt som en större sedan och senare som en kombi. Bilen kommer till Europa, Kina och den amerikanska marknaden.

Den europeiska varianten av bilen tillverkas av Volkswagens tyska anläggning i Emden.

Via Alltomelbil

Frågor och svar om Volkswagen ID.7

Hur lång räckvidd har Volkswagen ID.7

Upp till 700 kilometer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.