Billigare AirPods Lite kan släppas 2023/2024

AirPods Pro
Foto: Miguel Angel Avila, Unsplash

Apple arbetar med att ta fram en ny AirPods-modell kallad ”AirPods Lite”. Det säger analytikern Jeff Pu som säger att priset kan landa kring 1 000 kronor och att ljudkvaliteten är sämre än befintliga AirPods på marknaden.

Anledningen till att Apple kan tänkas släppa en ny modell som kostar så lite har med konkurrensen i segmentet att göra. Analytikern säger att de andra tillverkarna skeppar mängder av billigare hörlurar som blir allt mer populära, och Apple vill ha en del av den kakan.

Lästips: AirPods Pro 2 har en dold förbättring (som är bra för film & spel)

Andra uppgifter från Jeff Pu är att AirPods 3 har sett en minskad efterfrågan den senaste tiden och det är möjligt att Apple inte släpper någon ny hörlursmodell överhuvudtaget under 2023. Inte ens en ny AirPods Max, trots att det är hög tid för en uppgraderad efterföljare.

Det finns inga vidare uppgifter om när AirPods Lite-modellen kan släppas eller vilka funktioner har. Faktum är att Jeff Pu knappt har något alls att erbjuda i informationsväg just nu, mer än namnet och det potentiella priset.

Om det är troligt att Apple släpper en AirPods Lite-modell? Det återstår att se. Analytikerna kan svinga vilt ibland och företaget kan lika gärna släppa en AirPods Ultra-hörlur. Vi får helt enkelt vänta och se.

Via AppleInsider

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.