Hur lång batteritid har Apple Vision Pro?

Apple Vision Pro

När Apple presenterade sitt första mixed reality-headset, Vision Pro, inledde CEO Tim Cook presentationen med orden: ”Detta är den första Apple-produkten du kommer att uppleva från insidan, inte bara betrakta”.

För att leverera på detta löfte krävs mer än bara hög teknisk prestanda och eleganta designlösningar – batteritiden är en av de mest avgörande faktorerna för en riktigt omvälvande AR/VR-upplevelse.

Enligt Apple ger det medföljande batteripacket till Vision Pro upp till två timmars trådlös användning.

Apple Vision Pro
Det sitter mer avancerad teknik än många anar innanför det stilrena yttret på Vision Pro.

Vision Pro: En balans mellan prestanda och bärbarhet

Vision Pro är utrustat med ett separat batteripack som ger dig två timmars trådlös användning. Det gör att du kan röra dig fritt i det rumsliga digitala gränssnittet utan att ständigt behöva vara orolig för batteriets kapacitet. Jämfört med andra VR/AR-lösningar så är två timmar inte speciellt imponerande, men det finns anledningar till Apples kompromiss med batteritiden.

Apple Vision Pro kräver betydligt mer ström för att leverera den blandade verklighetsupplevelse som Apple utlovar. Visst är M2 och R1 nya och energieffektiva systemkretsar, men de behöver ändå rejält med energi för att ge kraften som behövs jämfört med andra, traditionella VR-lösningar.

Att Vision Pro med tolv kameror, en högupplöst skärm, en M2-processor och en extra R1-processor, samt ett antal sensorer och mikrofoner lyckas pressa ut två timmars oavbruten användning är faktiskt ganska respektabelt.

apple vision pro 2023 3

Jämför med andra VR-headsets

För att förstå Vision Pros batteritid i ett sammanhang så kan vi jämföra den med några andra populära VR-headset på marknaden.

Oculus Quest 2, en av de mest populära fristående VR-enheterna, har en batteritid på cirka två till tre timmar. HTC’s Vive Focus Plus erbjuder ungefär samma batteritid, liksom Samsungs Gear VR med hjälp av en mobiltelefon som har hög batterikapacitet.

En viktig detalj att notera här är att dessa headsets ofta kräver viss nedtoning av enhetens prestanda för att maximera batteritiden. Med tanke på Vision Pros höga prestanda, samt det faktum att den hanterar både AR och VR, är två timmars batteritid imponerande.

Flexibilitet med strömkällor

För längre användning tillåter Vision Pro också anslutning till en strömadapter via en laddningssladd. Detta ger en flexibilitet som är avgörande för de som vill använda headsetet för längre perioder eller de som kanske vill använda det som en extern skärm för sin Mac.

För mer information om Vision Pro och de senaste priserna kan du se Prisjakts artikel här.

FAQ om Vision Pro och batteritiden

Hur lång batteritid har Apple Vision Pro?

Upp till två timmar med det tillhörande batteripacket.

Kan Apple Vision Pro anslutas till en strömadapter?

Ja, du kan använda en laddningskabel till en strömadapter när du vill använda Vision Pro längre än vad batteripacket klarar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.