Dela Apple AirTag med andra (iOS 17)

Apple AirTag Dela iOS 17

Med iOS 17 introduceras ett nytt och spännande sätt att använda AirTag. Då öppnar Apple för möjligheten att dela spårningsbrickan med familj och vänner. Upp till fem personer kan dela på samma AirTag.

Med iOS 16 och äldre versioner så kan det bli riktigt irriterande för personer med en iPhone om du exempelvis glömt en AirTag i deras närvaro. Telefonen berättar att det finns en AirTag i deras absoluta närhet som en säkerhetsåtgärd.

Lästips: Visste du att Apple har chockhöjt priset på AirTag med 30 procent?

Om du bjuder in din respektive och barnen till att dela på samma AirTag så kommer mobiltelefonerna inte längre att varna hela tiden. Mobiltelefonerna vet helt enkelt om att den får vara där.

Alla som delar på samma AirTag har likvärdiga möjligheter att använda spårningsbrickan. Det betyder att en AirTag som exempelvis placeras i en cykel och sedan delas med andra gör det möjligt för inbjudna att följa cykelns framfart.

Delningsfunktionen är inte begränsad till AirTag. Den fungerar även med alla andra prylar som har officiellt stöd för Hitta-nätverket från Apple. Så dina AirPods 2 är inkluderade, precis som alla andra spårningsbrickor med stöd från andra tillverkare.

Så mycket kostar Apple AirTag

Det ungefärliga priset för AirTag-brickorna just idag är 329 kronor för en ensam bricka och 1 200 kronor för ett 4-pack.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.