Huawei Watch & Watch 2 har fått Wear OS 2.17 – snabbare & bättre gränssnitt

Huawei Watch 2

Huawei Watch och Watch 2 har fått en uppdatering till Wear OS som gör smartklockorna betydligt trevligare att använda. Bland annat med ökad prestanda och ett omarbetat gränssnitt.

Wear OS 2.17 går att ladda ner och installera via Android-appen med samma namn. Bland nyheterna finns optimeringar som gör att smartklockorna känns kvickare att använda, och gränssnittet har fått en rad förbättringar.

Bland annat kan du nu svepa höger med ett finger på hemskärmen för att visa Google Fit och till vänster för Google Assistant. Huawei har tråkigt nog inte inkluderat någon ändringslogg, så det är allt vi känner till idag som är nytt.

Huawei har tacksamt nog varit mycket duktiga på att underhålla sina smartklockor genom åren. Det märks inte minst med första generationens Watch-modell som lanserades 2015 – och som fortfarande får nya uppdateringar.

Huawei Watch GT
Huawei Watch GT tar steget bort från Wear OS – kör egna LightOS

Huawei underhåller sina gamla Watch-modeller

Samtidigt som tillverkaren underhåller sina äldre prylar så blickar företaget också framåt med nya. Senaste Watch GT är den senaste smartklockan med specialbyggd hårdvara under skärmen och Huaweis egna mjukvara kallad LightOS.

Det betyder utmärkt batteritid med riktigt bra optimeringar, men också att du inte får samma breda utbud med appar som till Wear OS. Faktum är att det bara finns ett fåtal att använda i skrivande stund, frågan är hur många det finns om ett år.

Idag finns flera utmärkta smartklockor som slåss om intresset på marknaden. Apple Watch dominerar helt, följt av sport- och fitnessarmband från tillverkare som Fitbit och Garmin. Frågan är om Huawei hittar en bra marknad för Watch GT och vem som vill köpa en modell utan Wear OS eller watchOS idag.

Har du fått Wear OS 2.17 till din Huawei Watch eller Watch 2? Och i så fall, märker du någon skillnad mot tidigare? Skriv gärna en kommentar och berätta vad du hittat!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.