tvOS 12.1 är släppt – uppdatera din Apple TV idag

Apple TV 5

Apple har släppt tvOS 12.1 till fjärde och femte generationens Apple TV. Du uppdaterar din Apple TV via System > Software Update i menyerna, alternativt får du uppdateringen automatiskt om du stället in för det.


Apple specificerar inte några större nyheter med tvOS 12.1. Däremot kan du räkna med de sedvanliga prestanda- och stabilitetsfixarna som är mer regel än undantag idag.

Där tvOS 12 introducerade en rad nya funktioner så är tvOS 12.1 sannolikt mer av en hjälpuppdatering. Det vill säga en uppdatering för att täta sårbarheter och fixa andra problem som introducerades med tvOS 12.

Som med alla andra uppdateringar till Apples produkter så är denna rekommenderad att du installerar för en optimal upplevelse. Om du vill vara säker på att det inte finns några otrevliga buggar som kan krångla så avvaktar du några dagar och kollar nyheterna om något rapporteras.

watchOS 5.1 gjorde Watch-klockor obrukbara

Inte minst efter nyheten om att watchOS 5.1 som släpptes samtidigt med tvOS 12.1 och iOS 12.1 dragits tillbaka av Apple. Detta då användare rapporterat om hur deras Watch-klockor slutat fungerar.


Idag finns inga indikationer på att tvOS 12.1 skulle vara lika problematisk som watchOS 5.1. Så det verkar som att du kan installera uppdateringen utan problem. Kanske hittar du något nytt som andra missat?

Har du installerat uppdateringen? Märker du någon skillnad mot tidigare får du gärna lämna en kommentar här under och berätta!