Installera INTE watchOS 5.1 på din Apple Watch – kan förstöra din smartklocka

apple-watch-series-4-c

Apple har dragit tillbaka uppdateringen med watchOS 5.1 för Apple TV. Anledningen är att flera användare rapporterat om hur deras Watch-klocka slutat fungera.

Den efterlängtade uppdateringen med watchOS 5.1 har varit efterlängtad och många installerade omedelbart den nya mjukvaran efter att den släpptes. Och i de absolut flesta fallen blev installationen lyckad.


I ett litet antal fall gick det dock riktigt illa och flera Watch-klockor slutade helt att fungera med watchOS 5.1. Vissa bara lade av helt, andra fastnade i en så kallad boot-loop som inte gick att bryta.

Apple sade initialt att installationen av watchOS 5.1 kunde ta åtskilliga timmar att slutföra och att användarna skulle vänta lite extra. Men efter bara en kort period valde Apple att dra tillbaka nya uppdateringen för att kolla vad som gått fel.

“Due to a small number of Apple Watch customers experiencing an issue while installing watchOS 5.1 today, we’ve pulled back the software update as a precaution,” it said in a statement. “Any customers impacted should contact AppleCare, but no action is required if the update installed successfully. We are working on a fix for an upcoming software update.”

Apple

Och nu rekommenderar företaget att alla drabbade kontaktar AppleCare för att hitta en lösning. De som kan använda sin Watch efter installationen behöver inte göra några åtgärder – dessa enheter fungerar som tänkt.

Apple arbetar i skrivande stund på en lösning. Så fort den är klar ska en ny uppdatering skickas ut. Exakt när det sker återstår att se. Frågan är nu vad som händer med alla drabbade – kan de uppdatera sina Watch-enheter så att de fungerar igen, eller måste de skicka iväg till Apple för en mer omfattande reparation?

Har du märkt av problemen som drabbar Apple Watch-användarna? Skriv en kommentar och berätta om dina upplevelser!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.