Huawei Watch är en utmärkt smartklocka — men var är Android Wear 2.0?

Huawei Watch Black

Det blir allt svårare att rekommendera Huawei Watch till de som vill köpa en smartwatch. Trots att företaget haft beta-versioner av Android Wear 2.0 till sin Watch-modell i flera månader så har den färdiga versionen inte släppts.

Istället för att faktiskt släppa uppdateringen till de tusentals väntande användarna så lägger Huawei fokus på kommande smartklockan Watch 2, något som känns som ett hån mot alla de med en första generationens Watch.

Och istället är det konkurrenterna Asus, Fossil och Polar som blir först med sina uppdateringar. Trots att Huawei alltså haft beta-versioner bra länge nu och haft alla chanser att färdigställa mjukvaran.

Asus kommer att uppdatera ZenWatch 2 och ZenWatch 3, Fossil uppdaterar i sin tur alla modellerna i serierna Q Founder, Q Marshal och Q Wander. Slutligen har vi Polar som släpper Android Wear 2.0 till omtyckta M600.


Lästips: Polar M600 får Android Wear 2.0 — optimeras för simning


Google sade tidigare i februari att alla bekräftade smartklockor för Android Wear 2.0 hade testats och godkänts för släpp. Nu är det upp till respektive tillverkare att be Google skicka ut uppdateringarna (det är alltså Google som hanterar alla uppdateringar innan utskick).

Det finns alltså inget som hindrar Huawei från att släppa uppdateringen till Android Wear 2.0 idag. Det finns även rapporter om Huawei-support som både sagt att uppdateringen är släppt och att det inte finns något lanseringsdatum.

Vi har kört Android Wear 2.0 Developer Preview 4 på vår Huawei Watch under ett antal veckor nu och är riktigt nöjda med hur det ser ut där. Om den färdiga versionen kan övertyga oss om att det blir ännu bättre återstår att se, men först måste vi så klart få uppdateringen. Så vart är den Huawei?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.