Polar M600 får Android Wear 2.0 — optimeras för simning

Polar M600

Polar M600 får en uppdatering med Android Wear 2.0. Det bekräftar tillverkaren som även har gått ut med en mängd nya funktioner som introduceras samtidigt till sportklockan.

Förutom ett omarbetat gränssnitt, stöd för Google Assistant och Google Play Store direkt på sportklockan får Polar M600 även förbättrad mätning vid inomhussimning.

Bland annat betyder det avståndsmätning, hastighet i vattnet och hur många simtag du gör per minut. Polar M600 kommer även att kunna berätta hur många simtag du måste göra för att nå hela längden på simbanan.

Kanske mer imponerande är också att sportklockan kan räkna ut vilken typ av simning du gör, som bröstsim och crawl. Polar nämner specifikt inomhussimning men det finns egentligen inget som säger att vissa mätningar inte kan ske i vattendrag utomhus.

Med Android Wear 2.0 följer även utökat språkstöd för svenska, norska, finska och danska.

Polar M600 är designad för sport- och träning

Polar M600 är en sportklocka med 1,3-tumsskärm, två dagars batteritid (utan aktiv GPS), pulsmätare och Bluetooth-stöd. I det stora hela kan sägas att M600 är en vanlig smartklocka men med ett ytligt gränssnitt för sport och träning.

Det som gör att M600 skiljer sig från konkurrenterna är designen och Polars egna Flow-app. Om vi tar bort den senare har smartklockan i princip samma funktionalitet som nästan vilken annan konkurrerande Android Wear-modell som helst.

Om du däremot redan använt produkter från Polar sen tidigare och uppskattar dem kan M600 vara ett bra val. Primärt för att du troligtvis har en mängd träningsdata sparad hos Polar som kan fyllas på av smartklockan. Om inte, då har konkurrenterna liknade lösningar som fungerar minst lika bra.

Garmin Forerunner 235
Garmin Forerunner 235

Polar M600 behöver inte vara rätt för dig

Faktum är att du kanske inte alls bör skaffa en Android Wear-klocka om du tycker om träning och aktiviteter. Renodlade sportklockor har generellt betydligt längre batteritid, bättre sensorer och kostar mindre.

Ta bara Garmin Forerunner 635 som är en fantastisk sportklocka med semi-smart funktionalitet. Exceptionella funktioner för träning (speciellt löpning) och med stöd för anslutning till mobiltelefon för att visa inkommande samtal, SMS och e-postmeddelanden. Du kan även se väder, styra musik och dylikt. Även lillebror Forerunner 235 är riktigt bra.

Givetvis saknas en del riktigt smarta funktioner, som att svara på SMS via tangentbord och dylikt, men du får så mycket mer i övrigt att det (i vårt tycke) är värt det. Android Wear 2.0 är ett stort steg framåt för sportklockor men inte tillräckligt för att vinna vårt intresse.

Vad tycker du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.