Huawei P9 närmar sig tio miljoner sålda exemplar — fantastisk telefon till bra pris rekordsäljer

huawei p9

Huawei P9 är en smartphone som har sålts i fler än nio miljoner exemplar sen lanseringen. Det meddelade den kinesiska tillverkaren under ett evenemang helt nyligen. Modellen har fått riktigt bra betyg av tunga recensenter, men det saknas en del för att nå upp till de riktiga tungviktarna.


När Huawei P9 först släpptes i april var det med intensiv marknadsföring. Med tunga namn som Scarlett Johansson och Superman, eller närmare bestämt skådesspelaren Henry Cavill som finns under masken. Och marknadsföringen tog verkligen skruv då Huawei P9 har sålt riktigt bra.

Vi pratar kanske inte Apple-nivåer, men i september hade Huawei P9 sålts i sex miljoner exemplar, vilket betyder att tillverkaren fått iväg tre miljoner enheter på bara två månader. Helt nyligen presenterades varianter av telefonen med färgerna metallic röd och metallic blå, vilka kan ha bidragit en hel del till den ökade försäljningen.

Det kan också ha att göra med telefonen i sig som är riktigt bra. Skärmen på 5,2 tum är skarp, kontrastrik och ger bra färgåtergivning. Prestandan är mer än bra i de flesta situationer utom spel och de dubbla kamerorna är riktigt bra. I det stora hela är Huawei P9 en fantastisk telefon och vi gillar den skarpt — även med större Huawei Mate 9 på marknaden.

Frågan är nu hur väl försäljningen kommer att gå under Black Friday och Cyber Monday. Och hur kommer reorna under mellandagarna att påverka? Att ni den magiska gränsen för tio miljoner sålda exemplar är inget problem för Huawei, men hur ska företaget ta sin telefon till nästa nivå? Erbjuda det där lilla extra som lockar användarna.Lästips: Billigare prenumerationer till Android-appar — Google öppnar för introduktionspriser


Ny hårdvara kommer inte att introduceras förrän i efterföljaren. Däremot kan Android 7.0 “Nougat” vara en välkommen förbättring med tillhörande gränssnittet EMUI 5.0. Ett stort steg framåt för telefonen och kanske kan Huawei släppa sin uppdatering innan Samsung och Sony når ut med sina nya mjukvaror.

Vi har testat Huawei P9 och vi gillar verkligen den här telefonen. Priset är i skrivande stund rätt för vad man får, inte minst när vi jämför med andra tungviktare som iPhone 7 och Galaxy S7. Vad har du för telefon idag och är du på gång att byta? Kommentera gärna och berätta vad du är ute efter!